Sıkça Sorulan Sorular

Sevgili katılımcılar; “3rd International Young Researchers Student Congress” (IYSRC 2021) (3. Uluslararası Genç Araştırmacılar Öğrenci Kongresinde) sizlerle daha iyi iletişim kurmak, soru ya da problemlerinize daha da hızlı çözümler üretmek adına “Sıkça Sorulan Sorular” bölümümüzü incelemenizi rica ediyoruz.

Kongrenize kimler katılım sağlayabilir ?
IYRSC 2021: Öğrenci kongresi olduğu için sadece Önlisans-Lisans ve Lisansüstü-Doktora öğrencileri katılabilecektir.

Kongreye Hocalar da katılabilir mi ya da çalışmalarda isimleri yer alabilir mi?
IYRSC 2021: Kongremize Hocalarımız katılımcı olarak değil, misafir olarak kabul edilebilmektedir. Sunumları dinlemek için Hocalarımızı aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Sunulacak çalışmalarda Hocalarımızın isimleri de bulunabilir.

Kongreniz Uluslararası kongre kriterlerini sağlayacak mı?
IYRSC 2021: En az 5 farklı ülkeden katılım sağlanacağından uluslararası kongre kriterlerini sağlayacaktır.

Kongrede bildiri kitabı yayınlanacak mı ve tam metin bildiri kabul edilecek mi ?
IYRSC 2021: Kongre bitiminde Ana sayfamızda “Kongre Kitabı” yayınlanacaktır. Tam metin bildiri yüklemek isteyen katılımcılarımız; tam metinlerini isteğe bağlı olarak yükleyebilirler. Bildirileriniz kongre kitabında poster ve sözlü olmak üzere 2 bölüm halinde özet metin ve tam metin olarak basılacaktır. Kongre kitabı yayınlanma tarihi ana sayfamızda önemli tarihler bölümünde ilan edilmiştir.

Kongre alanında kayıt olarak kongreye katılabilir miyiz ?
IYRSC 2021: Kongre fuaye alanımızda bulunan kayıt masamızdan kayıt yaptırarak kongreye katılım (Katılımcı olarak; poster yada sözlü bildiri sunum programına dahil edilemeyecektir.) sağlayabilirsiniz.

Kongre kaç adet bildiri ile katılabilirim ve bunların dağılımında bir kural var mı ?
IYRSC 2021: Bir katılımcının toplam 1 (Bir) adet bildiri sunma hakkı vardır. Katılımcılarımız çalışmalarını ister poster bildiri ister sözel bildiri şeklinde sunabilecektir.

Kendi sunacağım bildirimden hariç diğer bazı katılımcıların bildirilerinde yazar olarak ismim bulunmaktadır. Bunun için bir sınır var mı ya da diğer çalışmalar için ekstra ücret ödemem gerekiyor mu ?
IYRSC 2021: Başka kayıtlı katılımcıların çalışmalarında da isminiz yer alabilir. Bu konuda herhangi bir sınırlama getirilmemiştir, ekstra ücret ödemenize gerek yoktur.

Sisteme yüklemiş olduğum bildirimde bazı hatalarım (yazar unutulmuş, adres bilgisi değişikliği, metin içindeki hatalar vs..) olduğunu tespit ettim, düzeltme şansım var mı ?
IYRSC 2021: Bildiri gönderim panelimizden sistem kapanıncaya (sistem tarafından son düzeltme tarihi ile ilgili uyarı yapılacaktır) kadar düzeltme şansınız olacaktır. Bildiri gönderim sistemi kapanınca düzeltme talepleriniz karşılanamayacaktır.

Kongre kaydı iptalinde yatırılan ücreti geri alabiliyor muyuz ?
IYRSC 2021: Belli şartlar ve belirtilen tarihler kapsamında geri alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiye ana sayfamızdaki “Kayıt” bölümünden ulaşabilirsiniz. Ücret iadesi kongre bitiminde yapılmaktadır.

Kongreye kayıt olmadan, konser giriş ücreti ödeyerek KONSERE katılabilir miyim?
IYRSC 2021: Konserimiz sadece katılımcılarımız için ve ücretsizdir. Konsere katılmak için kongre kaydınızı yaptırmanız gerekmektedir.

Akademik teşvik kriterleri sağlamakta mıdır ?
IYRSC 2021: Kongremiz uluslararası kongre statüsünde olup mevcut akademik teşvik kriterlerini karşılamaktadır.

Kongreye kaç adet bildiri ile katılabilirim ve bunların dağılımında bir kural var mı ?
IYRSC 2021: Bir katılımcının toplam 1 (Bir) adet bildiri sunma hakkı vardır. Katılımcılarımız çalışmalarını ister poster bildiri ister sözel bildiri şeklinde sunabilecektir. Birden fazla bildiri sunmak isteyen katılımcılarımız kongre kayıt sayfasında bulunan ek ücret karşılığında bildiri sunabileceklerdir.


ÖNEMLİ TARİHLER
6 Eylül 2021
Bildiri Gönderimi Başlangıç
1 Aralık 2021
Bildiri Gönderimi Son Gönderim
3 Aralık 2021
Kayıt Ücreti Yatırılması Son Tarih
13-17 Aralık 2021
Tam Metin Bildiri Gönderimi
9-11 Aralık 2021
Kongre Tarihi
23 Şubat 2022
Kongre Kitabının Yayınlanması

Önemli Not: Katılımcılarımızdan bildiriler öncelikle özet metin şeklinde kabul edilecek ve çalışmalar ilgili hakemlerimizce bu özet metinler üzerinden değerlendirilecektir.

Zorunlu olmamakla beraber çalışmalarını tam metin olarak da yayınlatmak isteyen katılımcılarımız için bildiri gönderim sistemi kongre bitiminde; 13-17 Aralık 2021 arasında aktifleşecek ve yine sistem üzerinden tam metinler belirtilen süre zarfı içerisinde yüklenebilecektir. Söz konusu tarihlerden (13-17 Aralık 2021) önce ya da sonra tam metin bildirileriniz kabul edilemeyecektir.